perjantai 23. joulukuuta 2016

Epilepsiayhdistys rauhoittuu joulun viettoon

Keski-Suomen epilepsiayhdistyksen joulukuu sujui pitkälti perinteitä noudattaen. Hallinnolliset asiat vaivaavat vuodenvaihdetta, kun mm. toimintatietolomake ja avustushakemus on lähetettävä Epilepsialiitolle. Joulun tunnelma ja rauha tulee myyjäisten sekä joulutervehdysten kautta.

Yhdistys osallistui Jyväskylän Hippohallin joulumarkkinoille. Myyjäisissä on varapuheenjohtaja Anja Sukasen mukaan käyty ainakin 25 vuotta. Myynnissä oli sukkia, lapasia ja muita neulonnaisia sekä kakkuja ja pullaa. Lähipiiristä ja verkostoista saatiin kutojia hienosti lisää. 

Toisena varainkeruun muotona oli arpajaiset, joiden palkintoja on kerätty eri yrityksistä. ”Oma väki kerjäsi arpajaispalkintoja, tein listat johon virmat ja liikkeet laittavat nimensä ja ne ovat kiitoksena näkyvillä markkinoilla”, Sukanen kertoo. Myyjäisten tuotto oli hyvä.

Yhdistys järjesti myös yhteiset pikkujoulut Kemusin eli Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistyksen kanssa. Pikkujouluissa oli mukavaa ohjelmaa ja herkullista jouluruokaa.

Yhteistyötä tarvitaan ja arvostetaan


Keski-Suomen epilepsiayhdistys lähettää yhteistyökumppaneille joulukortteja kiitokseksi yhteistyöstä. ”Tänä vuonna hyvät alustukset yhdistyksen yleisötilaisuudessa pitivät geriatrian erikoislääkäri Aira Korhonen ja hammaslääkäri Eija Toiviainen”.

Toinen tärkeä yhteistyötaho on Keski-Suomen keskussairaalan neurologian poliklinikat. Yhdistys oli tänä vuonna mukana Valoviikoilla sairaalan ja muiden potilasjärjestöjen kanssa. ”Tavoitteena oli kertoa epilepsiasta tapahtumassa kävijöille sekä henkilökunnalle ja tavata epilepsiaa sairastavia kasvotusten osastotunneilla”, Sukanen jatkaa.

Vapaaehtoiset joululomalla


Nyt yhdistys ja sen tekijät ovat ansaitulla joulutauolla. Uusi vuosi on hyvä aloittaa, koska Raha-automaattiyhdistyksen raporttiin kerättävät vuoden aikana järjestetyt tapahtumat ja osallistujamäärät on jo koossa: ”Hallinnolliset asiat laitetaan heti tammikuun alusta. Minulla on tapahtumista tiedot koottuna, joten ne on aika hyvä koota”, Anja kertoo.

Yhdistysten tekemä hallinnollinen vapaaehtoistyö ei usein näy ulospäin, mutta se on pohja kaikelle toiminnalle. Toisaalta Keski-Suomen yhdistys yhdistää hienosti näkyvillä olemisen varainkeruuseen – kaksi muuta toiminnan peruspilaria.

Hyvää joululomaa kaikkien yhdistysten vapaaehtoisille ja etenkin myös Sinulle, joka tätä tekstiä luet!


Teksti: Katja Seppinen Kuvat: Anja Sukanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti