keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Vaikuttavia kohtaamisia

Viime viikonloppuna Mikkelissä järjestettiin Epilepsialiiton Vaikuttajafoorumi. Taka-alalla, tauoilla ja junan kyydissä kohdattiin vertaisia.

Foorumin sisältö oli laadukas ja osallistujia oli yli 80 henkilöä ympäri Suomen. Mukana oli liiton työntekijöiden lisäksi yhdistystoiminnan veteraaneja, ensimmäistä kertaa yhteisöön tutustuvia yhdistysaktiiveja ja vertaisohjaajakoulutuksen saaneita.

Puhumassa oli mm. Mikkelin kaupungin edustaja sekä kansanedustaja, joka kertoi sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta. Tapahtumassa oli myös vakuuttava paneeli, jossa pohdittiin epilepsiaa sairastavan arkipäivää läheisen, sairastavan, kuntoutustyöntekijän ja lastenneurologin näkökulmista.

Vaikuttajafoorumin työpajoissa pohdittiin seuraavan Kansainvälisen epilepsiapäivän #yesican ja #ihaveadream -sisältöjä taiteen keinoin. Tämän lisäksi työpajojen aiheina oli mm. tieteen popularisoiminen sekä uuden Liekeissä-projektin yhteistyö yhdistysten kanssa. Molempina päivinä kuulimme myös hyviä puheenvuoroja yleisön joukosta.

Kohtauksia elämästä


Tapahtuman backstage oli kuitenkin yhtä merkittävä. Vaikka osallistumisen ohjelmallinen sisältö oli ajankohtaiset vaikuttamisen paikat, ohessa tapahtui muutakin. Kohtaamisia. Koolla oli ryhmä ihmisiä, joiden arkea on epilepsian kanssa eläminen ja vapaaehtoistyö yhdistyksissä. Se tuo mukanaan erityispiirteitä.

Oli kyse sitten osanottajamäärien vertailusta per tapahtuma, omista itsemurha-ajatuksista tai vapaaehtoistyössä jaksamisesta paras apu on vertaisten kohtaaminen. Tähän Vaikuttajafoorumi loi loistavat puitteet.

Tämän blogin vinkki on yksinkertaisesti se, että kokoontukaa ja puhukaa, pienellä tai isolla porukalla. Asioiden jakaminen vahvistaa ja jättää muistijälkiä. Samaa mieltä olivat monet osallistujat, katso lisää Epilepsialiiton Facebook-sivulta.

Iso kiitos kaikille mukana olleille!


Teksti ja kuva: Katja Seppinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti